facebook-pixel

Гліцерин в складі антисептика для рук: які міфи пов’язані з використанням гліцерину?

антисептик для рук з гліцерином

У складі косметичних засобів часто використовується гліцерин. В цілому він є досить поширеним, і добре знайомим для нас компонентом, який використовується не тільки в косметології. Однак, деяких людей насторожує присутність даної речовини в складі продукту, і викликає у них ряд питань. Чому так відбувається? Як правило, споживачам або невідомі назви інших компонентів, і вони банально не звертають увагу на них, або ж споживачі зазнали впливу міфів про негативний вплив гліцерину на шкіру, яких в інтернеті блукає предостатньо.

Найбільш поширені питання:

  1. Що міститься в продукті: рослинний гліцерин, тваринний або технічний?
  2. Гліцерин сушить шкіру чи ні?

Щоб дати правильні відповіді і зрозуміти переваги використання даної речовини, розберемо її, так би мовити, на атоми, і спростуємо популярні міфи про шкоду використання.

Хімічний аналіз гліцерину

Гліцерин – це рідина середньої в’язкості з солодкуватим присмаком, що нагадує за консистенцією сироп. Утворюється він в результаті розщеплення масел і жирів. Причому їх походження може бути як рослинним, так і тваринним. До речі, гліцерин є і у нас в організмі, його містить кров, клітини, поверхня епідермісу. З цього можна сміливо робити висновок, що ця речовина не токсична для людини.

Крім цього, гліцерин в організмі виконує ряд корисних функцій:

  • бере участь в синтезі жирів;
  • допомагає утримати вологу, працюючи в якості пластифікатора;
  • захищає клітини від замерзання при холоді, діючи як природний антифриз.

З хімічної точки зору гліцерин – це спирт, трьохатомний. У нього є навіть спільні якості зі спиртом медичним, зокрема, змішуваність з водою в різних пропорціях, але фізичні параметри у них відрізняються.

Способів видобутку гліцерину кілька:

  1. Найпростіший і доступний – омилення жирів. При виготовленні промислового мила з нуля гліцерин залишається в якості побічного продукту.
  2. Другий метод – синтез з нафтових продуктів, наприклад, ацетону або пропілену. Здійснюється в кілька етапів, при цьому вкрай важлива ступінь його очищення. Такий гліцерин вважається технічним, і застосовується в приладобудуванні, лакофарбовій та текстильній промисловості, машинобудуванні.
  3. Виділення в результаті бродіння. Тут гліцерин утворюється в невеликих кількостях, тому для промислового виробництва даним методом необхідно дотримуватися низки умов, що формує високу собівартість отриманої речовини. До речі, однією з ознак натурального вина є гліцеринова винна доріжка, яка утворюється на стінках келиха.

Для косметичних препаратів, в тому числі і антисептиків, використовується натуральний гліцерин. Саме його і містить наша антибактеріальна рідина для рук, придбати яку ви можете у нас в будь-якій потрібній кількості.

Гліцерин і шкіра: спростовуємо міфи використання гліцерину

Основна помилка стосується вилучення вологи з глибоких шарів шкіри. Нібито при нормальній вологості гліцерин працює правильно, а при низькій – виснажує шкіру, висушуючи її. Звідки взявся цей міф? Причина криється в некоректній інтерпретації дерматологічних досліджень. Досліджуючи функціонування шкіри, дерматологи виявили, що гліцерин направляє вологу з глибини наверх, до рогового шару. Як виявилося, цей процес фізіологічно є природним, і швидкість переміщення води не постійна, а змінюється в залежності від багатьох факторів. Таким чином, гліцерин на шкіру впливає позитивно, допомагаючи їй підлаштуватися під умови навколишнього середовища.

Завдати шкоди може тільки чистий, концентрований гліцерин. При пролонгированному впливі він сушить роговий шар епідермісу за допомогою осмотичного ефекту. Однак, косметичних засобів і, тим більше, антисептиків з чистого гліцерину не існує. Його концентрація часто варіюється в межах від 5% до 15%.

Другий міф повідомляє про те, що при нестачі вологи в повітрі гліцерин поглинає її з шкіри. Насправді завдання речовини полягає в утриманні води. Запобігаючи її випаровуванню з поверхні епідермісу, наш трьохатомний спирт формує свого роду бар’єр, що замикає вологу зсередини. Як показали експерименти минулих десяти років, навіть при низькій атмосферній вологості, менше 50%, гліцерин запобігає втраті води шкірою. При цьому висушується мінімальний відсоток рогових клітин, близько 2-3%.

Третій міф пов’язаний з комерційною складовою продукту. Багато людей вважають, що гліцерин є низькоякісною речовиною, оскільки відноситься до категорії недорогих зволожуючих компонентів. Тут багато що залежить від виробника. Якщо трьохатомний спирт є натуральним, отриманий з якісної сировини і пройшов всі необхідні етапи очищення, він надасть виключно позитивний ефект. Доступна вартість не завжди означає погану якість продукту.

При цьому користь гліцерину для шкіри підтверджена багаторазовими клінічними дослідженнями. Він не тільки зберігає вологість шкіри, але і захищає її від агресивних речовин, зокрема, від нікелю, що викликає контактний дерматит і від лаурилсульфата натрію, що міститься в миючих засобах. А в складі ламеллярних кремів він ще й прискорює загоєння ушкоджень на шкірі.

Що стосується продукції Green Plastic, то в наших антисептиках для рук гліцерин використовується для запобігання ефекту сухості, викликаного діючою речовиною – ізопропіловим спиртом. Завдяки цьому наші засоби знезараження рук не тільки ефективні, але й комфортні для споживачів. Користуйтеся якісною продукцією, безпечною для людей і природи.

    Замовити зворотній дзвінок
    Залиште заявку і наш фахівець зв'яжеться з вами найближчим часом

      Замовити товар
      Залиште заявку на покупку і наш фахівець зв'яжеться з вами найближчим часом